Hoon voor rookrechters

 

Vijf minuten geleden is rookkroeg De Kachel door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een boete van 1200 euro en een voorwaardelijke sluiting van de tent voor één maand (met een proeftijd van een jaar).

Overtreding rookverbod.

Het door de rechter uitgesproken en uitgebreide vonnis werd met stijgende verbazing en hoon door de aanwezige kroegbazen aangehoord.

Toen de rechter vertelde dat kroegen toch genoeg tijd hebben gehad om te wennen en dat kleine kroegen best uit kunnen breiden of een ander pand zoeken om zo een rookruimte te maken, werd het de kroegbazen te gek.

Een welgemeend en cynisch gelach donderde van de publieke tribune. De rechter, meestal niet verlegen om een weerwoord, was er even stil van.

Uiteindelijk was een van de gedagvaarde kroegbazen zo teleurgesteld dat hij een vinger (ik laat in het midden welke) opstak in de richting van de rechters. 

Hij keerde de toga’s de rug toe en zei:

‘Mafkees’

Ook na het vertrek van de rechtbank bleef de publieke tribune onrustig. Een vrouw riep voor een ieder hoorbaar en enigszins theatraal dat dit vonnis het ontslag zou betekenen van 30.000 man. Iemand anders riep dat het een schande! was.

En ik dacht:

Respect voor de controleur die vandaag nog gaat kijken of er nog steeds rokers zijn in De Kachel.

Voor de liefhebbers: hier staat het vonnis.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s