Een stille stalker

 

Er zijn mensen die mij de laatste tijd vragen hoe het toch met mijn stalker staat.

De man die het leuk vond meerdere weblogs in het leven te roepen met verhalen over mij. Een bonte verzameling aperte leugens en uit frustratie en onvrede geboren onzin. Bewijs dat mensen blijkbaar zelfs een onbekende kunnen haten.

Is die vervelende man eigenlijk nog bezig?

Wat dat betreft heb ik goed nieuws. Mijn gang naar de politie en de daaropvolgende allerlaatste waarschuwing heeft succes gehad. Als bij toverslag is mijn naam van zijn weblogs verdwenen. Een van de haatblogs is zelfs compleet van het internet gehaald.

Wat onzin is, moet onzin blijven. Zelfs op het internet.

Hij heeft zijn fouten klaarblijkelijk ingezien. Of koos gewoon eieren voor zijn geld en is daarom uit voorzorg gestopt.

Een van de belangstellenden ziet in de tot de orde geroepen stalker een mooi succes. Een overwinning voor mondige mensen die niet met zich laten sollen en uit principe en een gevoel van rechtvaardigheid actie ondernemen. Ook al is het vechten tegen een zot.

Ik weet niet of dat allemaal zo is.

Ik was het gewoon zat door een man met teveel vrije tijd en te weinig fatsoen en geweten zwart te worden gemaakt.

Wat ik wel weet is dat het blijkbaar soms helpt om de strijd aan te gaan.

Op het moment dat mijn stalker een van mijn foto’s op zijn site plaatste en zijn eigen naam er nota bene onder zette, heb ik hem een factuur gestuurd. Stelen is betalen. Hij stribbelde nog even koppig tegen. Sprak eerst van ‘ik heb de foto zelf gemaakt’, toen ineens van ‘je mag helemaal niet fotograferen daar waar de foto is genomen’, en toen was er ineens sprake van ‘lenen’. Weer later weer van ‘iemand anders bij mij in huis heeft de foto op mijn site gezet’. 

Tuurlijk. Logisch. Hoor je vaker.

Uiteindelijk verdween mijn foto van zijn site. 

Toen hij zelfs voor zijn doen te ver ging en ronduit dreigende en gestoorde taal uitsloeg, heb ik de politie ingelicht. Die laatste waarschuwing bleek het einde van zijn lastercampagne.

Eieren voor zijn geld.

Maar dat was niet alles.

Niemand surft vrijblijvend en anoniem over het internet. Iedereen heeft een provider nodig om uberhaupt deel te mogen nemen aan de digitale wereld. En internetproviders hebben gedragsregels en zijn tot op zekere hoogte verantwoordelijk voor het gedrag van hun klanten.

In dit geval Ziggo.

Die reageerde in eerste instantie met een standaard en ontwijkend mailtje: wij vinden het vervelend dat u last heeft van een stalker en adviseren u naar de politie te gaan, maar wij zijn niet verantwoordelijk voor het gedrag van onze klanten.

 Dat leek me sterk.  Sterker nog: de mail is in strijd met de eigen gedragsregels van Ziggo. Die stellen namelijk dat een klant van Ziggo niet mag handelen in strijd met de wet en de goede zeden (aanvullende voorwaarden artikel 1)

Zoals je bijvoorbeeld ook niet mag spammen. Of kinderporno downloaden. Of frauderen met of vervalsen van computerdata (Vervalsen van officieel lijkende papieren mag sowieso niet, maar dat is een ander verhaal…)

Ziggo kan bij een gegronde klacht best ver gaan. Ze mogen uiteindelijk zelfs de klant de toegang tot het internet ontzeggen of door de klant verspreide informatie verwijderen.

Om mijn klacht te kunnen beoordelen, vroeg Ziggo mij bewijsmateriaal aan te leveren. Ik heb ze een dossier gestuurd. Sommige mensen zijn heel erg actief op het internet, zullen we maar zeggen. En op basis van het unieke IP-adres kun je heel erg veel vinden.

Soms meer dan je wil vinden.

Al met al is mijn stalker tot bedaren gebracht.

Dat gaat helaas niet op voor duizenden collega’s van deze man. Stalkers die het niet laten bij gefrustreerde teksten en geprinte leugens. Mannen en vrouwen die het leven van een ander echt tot een ware hel maken.

We kennen in Nederland een speciale stalkingswet. Artikel 285b. Een misdrijf. Slachtoffers van stalking menen echter dat de politie niet genoeg doet om stalking tegen te gaan.

Sinds kort probeer ik de initiatiefneemster van een speciale petitie tegen stalking een beetje te helpen. Zij wil graag dat er meer aandacht komt voor de duizenden slachtoffers die dagelijks met een misselijkmakende angst in hun lijf door het leven moeten. Zij wil dat de politie hier eens serieus werk van maakt.

Ik steun deze petitie.

http://www.petities.nl/petitie/stop_stalken/

U ook?

42 thoughts on “Een stille stalker

 1. Dankjewel Chris! Stalking is een miskend probleem en het kan iedereen overkomen. Vandaar dat het zo belangrijk is dat hier serieus naar gekeken wordt en de stalker niet jarenlang door kan gaan met het terreur wat stalking heet.

  Groeten,
  Ans

 2. ik vind dat de persoon die lastig woord geval door een ander en die dus van die raar verhaal rond strooit goed aan gepakt moet worden wand het is een zwaar last als er ding worden gezegd die niet klop.ze kunnen je op die wijsen goed breek.

 3. Goed dat je zo openlijk deze petitie steunt Chris! Er is aandacht voor nodig voor dit groeiende probleem. Jaren van je leven kunnen vergald worden door een gek die het op jou gemunt heeft (om wat voor wazige redenen ook). In ons geval werd een heel gezin met nog betrekkelijk jonge kinderen de dupe. Ik moest op een gegeven moment kalmerende tabletten gaan slikken om me staande te kunnen houden (terwijl ik normaalgesproken alleen in het uiterste geval medicijnen gebruik), want ik moest toch de “kar blijven trekken” om mijn kids een zo normaal mogelijk (ogende) jeugd te kunnen bieden. Slapen deed ik nauwelijks meer en daar had mijn gezondheid weer van te lijden. Wat een impact een stalker kan hebben is niet te bevatten voor iemand die met rust gelaten wordt en rustig vrolijk fluitend zijn leventje kan leven – zoals het eigenlijk zou moeten zijn voor iedereen.

 4. ik word zelf al 8 jaar gestalkt er word helemaal niks aan gedaan meneer weet precies tot hoever hij kan gaan
  en heeft nog nooit een of andere straf gekregen.
  mijn leven staat finaal op zn kop door deze man
  ook het leven van mijn familie
  maar vooral dat van mijn dochter die nu 8 jaar is
  biologisch is zij van hem maar hij heeft nog nooit na dr omgekeken
  tot nu hij is een rechtzaak begonnen omdat hij omgang wil met haar
  en dat alleen maar om mij te stangen
  dat geeft hij hier zelf toe als hij weer voor de deur staat te schreeuwen maar natuurlijjk tijdens de zittingen hoor je hem er niet over

  het is vechten tegen de bierkaai en ik moet telkens maar alles kunnen bewijzen
  het komt straks nog wel zover dat hij die omgang er ook door krijgt

  zou niet meer weten wat ik eraan moet doen
  hoop dat er eens mensen zijn die wel tegen hem in durven te gaan!!

 5. Wat een herkenbaar verhaal zeg!! Ook ik heb dan met zo’n soort stalker te maken gehad, helaas was het een buurman van me die ik ooit heb afgewezen. Zijn frustratie botvierde hij door lasterpraktijken in de straat en omgeving, valse meldingen bij jeugdzorg(volgens zijn zeggen zou ik mijn zoontje stelselmatig mishandelen) Valse gegevens over mij verspreiden, poging tot moord en nog meer van dat soort erge dingen.
  Ik heb door die man moeten verhuizen met mijn gezin, en het gaat nu prima, zelfs mijn zoon die toen uit angst voor die man niet meer naar buiten durfte speelt met vriendjes buiten.
  Ik heb totaal 3 aangiftes tegen die man moeten doen, de eerste was mishandeling en bedreiging, hij had een andere buurvrouw die haar burgerplicht deed ook bedreigd en hij is veroordeeld voor een geldboeten en moet mij€.150,- schadevergoeiding betalen. de 2e aangifte was laster en smaad wegens zijn valse meldingen bij jeugdzorg, helaas vond de officier het ondanks zijn voor en achternaam in het jeugdzorg meld verslag staat niet voldoende om hem te veroordelen, derde aangifte was in een stadsdeel waar hij me op zijn scooter zag, ik stapte over op een andere bus, hij reed me bijna aan, belemerde mijn doorgang en bedreigde me en ondanks er getuigen zich hebben gemeld vond ook officier het onvoldoende om hem te berechten. Ik heb aangegeven dat alle meldingen en aangiftes een geheel is, maar elke melding en aangifte werd apart behandeld. Dat is het enige grote nadeel.
  Ondanks dat hij me nu zoekt, en ik niet te vinden ben heb ik nu rust, ik ben in de omgeving van vele bekenden die ook op de hoogte zijn van die stalker dus houden die een oogje in het zeil, en heb tegenwoordig een vriend die best veel bescherming geeft.

  Bij mij was het probleem als je aktie ondernam tegen die stalker dat hij alleen maar erger werd, negeerde je hem werd hij ook erg… die man was compleet gestoord.

  Daarom heb ik de keuze gemaakt om te verhuizen naar een andere plaats.
  Ik blijf zelf wel op de hoede en het is wel een verwerkingsproces maar ik en mijn gezin ervaren eindelijk de rust die we al heel lang hebben moeten missen en dat is heel belangrijk.

  Het is iig heel herkenbaar en ook belangrijk dat er duidelijk wordt gemaakt dat er verschillende soorten stalkers zijn, en dat ze niet volgens standaard reargeren.

 6. Het is ongelofelijk….zwaar lichamelijk letsel wordt wel afgestraft. Maar zwaar psychisch en sociaal letsel schijnt niet in de woordenboeken van politie/justitie voor te komen. Hier moet echt verandering in komen!!! Keep up the good work!

 7. ik snap ans helemaal bij mij gaat het net zo.
  politie kan en mag niks word hier gezegt alleen hem aanspreken op zijn gedrag
  wat zijn gedrag alleen maar erger maakt!

  snap soms niet waarom je nog aangifte moet doen vind het altijd een hele vernedering om weeer mijn verhaal te vertellen

 8. en woon in drenthe emmen ligt naast de deur…. dus zo gaan ze hier om met stalkers

 9. Stalken, is weer wat anders dan laster en smaad te verspreiden;het moedwillig verhalen etc.over personen publiceren die uit de lucht zijn gegrepen.
  Rancune, puur omdat deze persoon terecht niet meer welkom is op fora, deze in diskrediet te brengen, inclusief mensen die daar posten.
  En het mooie is dat die persoon in kwestie de petitie ondertekend…..????? Met een mooi verhaaltje erbij….moet niet gekker worden.
  Dat onderhoud Chris met de psychiater, heeft hij 100% gelijk in.
  Je moet een lange adem hebben, een dossier aanleggen, maar uiteindelijk zullen ze gestraft worden, laat je niet wegsturen, maar blijf op de zaak.

 10. De laster en smaad verspreiden is helaas een onderdeel waar je met stalking ook te maken hebt. Het staat hier juist onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door op internet of bij instanties negatieve geluiden te verspreiden is dan ook een onderdeel van stalking. Het is een opeenstapeling van telefonische belaging,sms terreur,achtervolgen de smaad en laster verspreiden,geestelijke en fysieke mishandeling die hiermee ook gepaard kan gaan. Voortdurend op internet verzinsels verspreiden noemt men belaging als dat constant gebeurd.En helaas ook dat is een ernstige vorm van stalking.

 11. @Ans, zeker je hebt nog gelijk ook, zag het los van elkaar omdat er geen fysiek geweld aan te pas komt (Bij diegene waar ik het over heb)
  ” Voortdurend op internet verzinsels verspreiden noemt men belaging als dat constant gebeurd.En helaas ook dat is een ernstige vorm van stalking. Door op internet of bij instanties negatieve geluiden te verspreiden is dan ook een onderdeel van stalking.”
  Helemaal waar.

 12. Nog even dit; als je aangifte gaat doen hanteren ze wel categorieën en niet onder een noemer…stalking.
  Elk wordt apart beschreven/behandeld.

 13. @jeannette, hou goede moed, pas is iemand veroordeeld voor heel wat minder. Heeft wel 2 jaar geduurd…maar toch…de aanhouder wint.

 14. De aanhouder wint….. onderstaand nogmaals m’n verhaal…

  Ook wij van http://www.belazerdophetnet.nl hebben (helaas) ervaring met Stalkers en gestalkt worden.
  Inmiddels is onze eerst stalker veroordeeld.
  Ik ga hier niet in details treden, maar een lange adem hebben en bewijsmateriaal verzamelen, vol blijven houden, blijven bellen naar justitie en de officier van justitie… HELPT.

  Graag wil ik jullie ook uitnodigen om vooral dit topic te lezen: een persoonlijk verhaal.
  http://www.belazerdophetnet.nl/viewtopic.php?f=55&t=176
  Er staan er meerdere, maar bovenstaande is echt aangrijpend.

  @ Ans: ook onze website wordt gestalkt, al heel lang.
  Speciale fora worden zelfs opgericht om ons maar ook onze medewerkers en leden, overal en waar het maar mogelijk is te belasteren en in diskrediet te brengen. Smaad verspreiding is zeker helaas een onderdeel van Stalking.
  Voor alle mensen die dit lezen, hier op de e.o.a. manier mee te maken hebben, dit dagelijks moeten ondergaan…. Geef nooit op! Verzamel bewijsmateriaal, het kan kort.. het kan lang duren, maar zoals gebleken is komen dit soort mensen een keertje voor de rechter.
  En er wordt aan de hand van het bewijsmateriaal NIET mild geoordeeld!
  Nog een TIP: ga de discussie niet aan met je Stalker.
  Iedere reactie, ook de negatieve, is AANDACHT.
  En dát is wat deze mensen willen.

  Ook ik heb de petitie inmiddels voorzien van mijn naam en vind het heel goed dat dit nu eens onder de aandacht wordt gebracht!

  Groet,

  Cleo
  http://www.belazerdophetnet.nl

 15. Ook wij van belazerdophetnet.nl hebben (helaas) ervaring met Stalkers en gestalkt worden.
  Inmiddels is onze eerst stalker veroordeeld.
  Ik ga hier niet in details treden, maar een lange adem hebben en bewijsmateriaal verzamelen, vol blijven houden, blijven bellen naar justitie en de officier van justitie… HELPT.

  Graag wil ik jullie ook uitnodigen om vooral in een bepaald topic te lezen: een persoonlijk verhaal.
  het staat op onze website, forum Stalking, persoonlijke verhalen…
  Er staan er meerdere, maar bovenstaande is echt aangrijpend.

  @ Ans: ook onze website wordt gestalkt, al heel lang.
  Speciale fora worden zelfs opgericht om ons maar ook onze medewerkers en leden, overal en waar het maar mogelijk is te belasteren en in diskrediet te brengen. Smaad verspreiding is zeker helaas een onderdeel van Stalking.
  Voor alle mensen die dit lezen, hier op de e.o.a. manier mee te maken hebben, dit dagelijks moeten ondergaan…. Geef nooit op! Verzamel bewijsmateriaal, het kan kort.. het kan lang duren, maar zoals gebleken is komen dit soort mensen een keertje voor de rechter.
  En er wordt aan de hand van het bewijsmateriaal NIET mild geoordeeld!
  Nog een TIP: ga de discussie niet aan met je Stalker.
  Iedere reactie, ook de negatieve, is AANDACHT.
  En dát is wat deze mensen willen.

  Ook ik heb de petitie inmiddels voorzien van mijn naam en vind het heel goed dat dit nu eens onder de aandacht wordt gebracht!

  Groet,

  Cleo

 16. Sorry Chris, ik mag geen vragen meer aan je stellen of cetera. Men voelt zich hier nu door mij aangevallen en drukken duidelijk met bijna vette letters dat ik mij schuldig maak en hun in diskrediet breng, de persoon zelf zegt ook met jou goede contacten te hebben dus ik trek mij terug.
  Met vriendelijke dank en groeten aan AKA.

 17. Waarom staat mijn naam online????????? Graag verwijderen alsjeblieft.

 18. @allen: deze discussie ontspoort. Ik sta niet toe dat mensen namen gaan noemen.

  Ook via andere kanalen bereiken mij rare berichten. Onder meer dat ik prive-mails van bezoekers aan dit blog aan derden zou laten lezen.

  Dit is nooit het geval. Ik beschouw elke mail als strikt vertrouwelijk.

 19. Excuses aanvaard….verschil is dat jij met deze naam hier post en ik niet.

 20. idd wat ans zegt!
  ik heb ook heel veel aan het delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt of meemaken

  aan verwerken kom ik niet toe want dan gebeurt er wel weer iets dus op deze manier is het toch wel erg belangrijk een stukje rust te vinden….

  al ik het alleen maar of van je af te schrijven

 21. Dan wil ik er nog iets aan toevoegen. Behandel de ander zoals jij ook behandeld wilt worden.
  Met respect!

 22. @Janv. Het sloot aan op de opmerking ‘mensen hebben nooit het recht een ander lastig te vallen. Leef en laat leven.En vond ik mijn opmerking er goed bij aansluiten.

 23. ik gebruik wel mijn echte naam
  juist omdat ik zoiets heb als hij mij vinden wil doet hij het toch wel!

  en ik wil niet telkens maar weer namen moeten verzinnen om ergens wat neer te kunnen zetten

  ik heb ook een eigen leven en ik wil niet altijd maar rekening moeten houden met mijn stalker

  gelukkig zijn er meer jeannette’s 🙂

 24. Nog niet zo lang geleden stonden hier 683 reacties. Ik heb ze weggehaald omdat het hier geen chatbox is. Omdat mensen oeverloos op elkaar reageerden en omdat ik op een gegeven moment letterlijk zelf niet meer bij dit verhaal kon komen.

 25. Chris ik mis een verhaal van Ans juli 10 om 23;25
  Tevens maak ik even gebruik van deze de antwoorden c.q. opmerkingen kloppen niet meer met de inhoud. Deze zijn uit het verband getrokken en niet meer volgbaar. Haal voor het gemak alle commentaar weg dan kunnen die genen weer normaal op de geplaatsten reageren, ik weet zeker dat dit geen probleem is iedereen heeft een kopie van wat er eerst stond.
  Groeten JanV

 26. Alweer een Anoniem die het beter acht.

  Vind jeAnoniem? Wat staat er nu dan, er is geen draad meer in.
  Chris moet gewoon alle commentaar weghalen dan is het weer te volgen.
  Daarna kan diegene weer zijn wel gemeende antwoordt geven zonder steken onder de gordel. Dus gewoon bij de topic blijven.

  Ook mag er best antwoord gegeven worden door chris op vragen?

 27. Vond je het normaal dan wat er stond JanV? En uiteindelijk beslist de eigenaar hier wat er blijft en weggehaald wordt, of jij het nu wel of niet goed vindt.

  Verder ga ik er niet op reageren want dan staat er straks weer een eindeloze discussie die niet meer te volgen is.

 28. Het bewijs lever je nu zelf, indien je niet onder een naam uit komt verwek je deze onzin zelf.
  Dus je bent niks anders dan de andere.
  Groeten JanV

 29. Door die anonieme blater is het topic nu kapot. Niemand durft meer wat te zeggen, met die lafbek die zijn eigen gezicht niet durft te laten zien.

 30. Oei waar ben jij mee bezig dit is zo trafbaar als wat,
  Vooral omdat jij die niet bent. je doet Chris hiermee denk ik geen plezier mee.groetjes Hercules

 31. Ik was vriendelijk.
  Ik bedoel verders niets.
  ik ben niet verantwoordelijk hier.
  Ik weet dat jullie allemaal op een verkeerd paart gokken. het wordt tijd dat Chris ip gaat lezen.
  maak dan jullie borsten maar nat met al die beschuldigingen.

 32. Chris Klomp, wil jij hier onmiddellijk ingrijpen?
  Dit is hele grove identeitsfraude.
  De mevrouw met die naam kan hier zelfs niet hebben geschreven. Die heeft hier nog nooit gepost.
  Zij is slachtoffer van deze belaagsters, die hebben aangenomen dat zij degene is die zij stalken.
  Door hen is die mevrouw mishandeld en dood.
  Terwijl zij niets maar dan ook niets met deze hetze van die intens zieke vrouwen heeft te maken.
  Chris, als jij deze berichten laat staan ben jij net zo medeplichtig.
  Sluit dit topic tot die stalksters zijn opgeborgen. Er kleeft bloed aan hun handen. En aan de jouwe als jij dit nog verder toelaat.
  Stop er eindelijk mee!

Reacties zijn gesloten.