Het PVV-probleem ettert voort

Het is net alsof in de Tweede Kamer de tijd heeft stilgestaan. Alsof men de revolte van professor Fortuyn totaal gemist heeft. Want er is sindsdien niets veranderd bij de Haagse politieke elite en het volk. Dat is de conclusie van het debat over de PVV.

De hoop dat ook de politieke partijen van VVD tot SP de ernst van de situatie inmiddels zouden inzien, blijkt ijdel. En dit ondanks de extreme oververtegenwoordiging van leden van de PVV in de criminaliteit en het excessieve verbale geweld, allemaal gestaafd door openbare veroordelingen en klinkende cijfers. Men sluit liever de ogen voor de realiteit.

Er was geen oog voor de slachtoffers

De ophef en verontwaardiging van de verschillende politieke partijen steekt schril af bij de stilte en desinteresse van diezelfde fracties als het gaat om een oplossing van de problematiek zelf. Ze hebben geen oog voor de slachtoffers van de PVV en de door verschillende columnisten aangedragen oplossingen.

De leegte in de Kamer is groot. Zowel op links als bij de VVD en het CDA. Terwijl velen wijzen op de relatie tussen de PVV-ideologie en de verhuftering en gevaarlijke polarisatie van de samenleving, bagatelliseren alle andere partijen het probleem.

De PvdA stottert wat over democratie en benoemen. De SP probeert, maar weet de juiste harde toon in het debat ook niet te vinden. Ook al constateert die partij dat de gewelddadige achtergrond van onder andere kamerleden van de PVV een probleem vormen voor verstandig en consistent beleid. Vandaag vergeet men alle negatieve statistieken over de probleemgroep binnen de PVV en beweert men dat het eigenlijk gaat om een individueel privé-probleem. Hoe dwaas kan je zijn.

Maar ook het CDA en de VVD verzuimden hun plicht te doen door als onnozele ganzen leeghoofdig door de Kamer te hoppen. PVV een probleem? Nee natuurlijk niet.

Nederland heeft onmiskenbaar een PVV-probleem, maar de politieke correctheid en de ideologie van de democratie maakt ook het kabinet ziende blind en horende doof. Het gaat hier niet om het stelen van een rolletje drop door een stel schooljongens, maar om keiharde prietpraat, onzinnige voorstellen, racistische motieven en fascistische retoriek. Toch lijkt dat voor de minister geen reden om de rechtse mantra van harde xenofobe maatregelen in te ruilen voor een andere aanpak.

Het is tijd voor repressie van PVV tuig

De dwaze resocialisatieprojecten – van ‘het woord is aan de kiezer’, ‘kiezers moet je serieus nemen’ tot het ‘ieder land krijgt de politiek waar het recht op heeft’ – hebben gefaald.
Het moet dus anders. Het is tijd voor repressie van PVV-tuig. Het is tijd voor de aanpak van de grootste ziekte die ons land de afgelopen acht jaar heeft gekend, de PVV.

Wie niet horen wil, moet maar voelen. De overheid heeft de plicht om de burgers te beschermen en de politieke criminaliteit aan te pakken. En om ons te beschermen tegen de ideologie van haat en geweld die de PVV is. Daarom pleit ik voor tegengas. Voor keihard debat. Voor feiten in plaats van ongeremde emotie, het uit de Tweede Kamer knikkeren van PVV-tuig en een volledige electorale stop voor mensen uit de PVV-achterban.

Politieke moed

Alle voorgestelde maatregelen zijn uitvoerbaar. Nederland snakt er zelfs naar.
De Tweede Kamer maakt en wijzigt wetten. Als de Tweede Kamer het wil, kan zij een einde maken aan het PVV-probleem, kan zij een einde maken aan de verhuftering van Nederland. Het enige dat nodig is? Politieke moed.

UPDATE:

Er is op Twitter enige beroering ontstaan over deze column. Met name sympathisanten van de PVV verwijten mij in deze fascistisch te zijn. Wellicht is het aardig om te vermelden dat bovenstaande column voor 95% overeenkomt met een column van Geert Wilders. Het zijn letterlijk de woorden van Wilders. Zin na zin. Alleen daar waar hij Marokkanen zegt, zeg ik PVV. Het verheugt mij te moeten constateren dat ook de leden van de PVV kritisch genoeg zijn om elementen van fascisme te herkennen. Ik vind dat pure winst.

15 thoughts on “Het PVV-probleem ettert voort

 1. Is er dit weer zo een die na een half uur alleen nog maar in de mail te lezen is?

 2. “…het uit de Tweede Kamer knikkeren van PVV-tuig”. Ik heb maling aan de PVV, maar een deel van het electoraat politieke rechten ontzeggen? Hier krijgt Chris weer gelul mee…

 3. En Chris zijn enig juiste en prima conclusie is: “De Tweede Kamer maakt en wijzigt wetten. Als de Tweede Kamer het wil, kan zij een einde maken aan het PVV-probleem, kan zij een einde maken aan de verhuftering van Nederland. Het enige dat nodig is? Politieke moed.”

 4. Ziet niemand wat er echt staat? Vervang de woorden “Tweede Kamer” voor “Nederland” en “PVV” voor “Marokkanen” en je hebt woordelijk de reactie van Wilders op het Marokkanendebat. Prima stukje!

 5. Een deel van het electoraat politieke rechten ontzeggen…

  Chris is niet de eerste of enige die dat roept. Maarten van Rossum zegt het al jaren. Terecht.

 6. Als de Tweede Kamer het wil kan ze ook de Islam verbieden (Denk van niet)

 7. @Anoniem
  Ja voor domme mensen is het stukje niet echt duidelijk blijkbaar.
  Daarom geniet ik wel van de reacties

 8. Als je Chris Klomp Fascistisch noemt om dit stuk, dan snap je het hele punt niet. Maar goed, PVV’ers snappen wel meer niet.

  Ik wou dat ik minder domme landgenoten had.

 9. Maar eigenlijk beste Chris, ben je in je opzet helemaal niet geslaagd. De lezers die niet wisten waarop jij je column baseerde, waren ook jouw lezers, jouw volgelingen. Maar uiteindelijk reageerde een enkele PVV-er. Wel namen een aantal van jouw parochianen je schrijfsel letterlijk, Op Twitter was er hooguit ;één die niet door had dat je zat te trollen: so what! Geen PVV-ers dus. En waarom niet? omdat er eigenlijk geen PVV-ers zijn,.De meeste mensen die tegenwoordig op een partij stemmen doen dat uit pure wanhoop en twijfel.

  Maar wat ik zorgelijk vind, beste Chris, is de reactie van jouw volgelingen, zoals Masjinist:: “Goede zaak dat Chris Klom en Van Rossum mensen het stemrecht wil ontnemen”, En meer van dit soort reacties!

  Dat heb je er nou van Chris en nooit meer zo gek doen Afgesproken?.

 10. En ze dronken een glas, en ze deden een plas, en ze lieten de zaak…
  Ja gaat u door… Inderdaad, ze lieten de zaak zo als hij was.

 11. Grappig hoe Chris de Wilderianen een spiegel voorhoudt, hoewel de link met de column van Wilders mij ook ontging. Maar het is wat M. van de Beukel zegt. De column maakt duidelijk hoe totalitair de denkbeelden van sommige van Chris’ lezers zijn. Had je dat bijeffect verwacht Chris?

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s