Wim Dankbaar versus Maaike

 

Naamloos

Stelt u zich het volgende eens voor. Uw kind is op 16-jarige leeftijd op een gruwelijke manier om het leven gebracht. Verkracht en vermoord. En dan zegt een publicist/burgerspeurder op het internet tegen u dat u als ouder ‘het ultieme verraad’ heeft gepleegd aan uw dode dochter.

Omdat u zich niet meer uitspreekt in de inmiddels afgesloten zaak.

Uw kind is dood. Om het leven gebracht door een Friese veeboer. En dan leest u uw eigen dagboek terug in een boek, door de publicist/burgerspeurder illegaal uitgegeven. Ondanks een verbod van de rechter en forse dwangsommen.

Omdat hij wenst te geloven in een duister complot van de politie, het COA, het Openbaar Ministerie, de rechtspraak, de advocatuur, een detectivebureau, het Nederlands Forensisch Instituut en de gehele vaderlandse pers.

U wilt eindelijk rust. Weg van die duistere tijd. Maar u ziet brieven op het internet verschijnen onder uw naam. Brieven die u niet heeft geschreven. Waarin u de publicist groot gelijk geeft en de hemel in prijst. U ziet zelfs passages waarin uw dode dochter ineens ‘spreekt’. Waarin ze ‘zegt’ dat ze een gedenkplaat vraagt voor de publicist in kwestie. Waarin ze haar eigen broer de maat neemt. De broer die haar altijd ophaalde, maar nou net die fatale nacht niet.

U ziet een foto van uw kleinkinderen ongevraagd verschijnen op de site van de publicist. Omdat hij aandacht wil en antwoorden eist.

Doelwit

Dat overkomt Maaike Terpstra (voorheen Vaatstra). De moeder van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra is al jaren het doelwit van publicist Wim Dankbaar. Ooit nam ze hem in vertrouwen. Toen ze het zelf ook niet meer wist en wanhopig op zoek was naar de dader. Later nam ze afstand van hem en zijn complotgedachten.

Ik ken Wim Dankbaar. Heb hem ontelbare uren aan de telefoon gehad. Hij stelt in zijn recht te staan. Omdat hij een groot complot op het spoor is. Van een corrupte overheid die dertien jaar na dato een volstrekt onschuldige veeboer op liet draven voor een gruwelijke lustmoord. Om een asielzoeker de hand boven het hoofd te houden.

Waarom de overheid ruim dertien jaar gewacht heeft met het aanwijzen van een zondebok? ‘Omdat ik te dichtbij kwam, Chris. Daarom. Omdat ik te dicht bij de waarheid kom’

Hoernalisten

Publicist Wim Dankbaar (door misdaadjournalist Peter R. de Vries consequent ‘gestoorde gek’ genoemd) laat overal weten dat moeder Maaike Terpstra vierkant achter hem staat. Ze steunt hem, zoals ze altijd achter hem heeft gestaan. De journalisten die anders beweren zijn hoernalisten. In dienst van de Staat. Zo corrupt als de pest. De talloze rechtszaken die de moeder inmiddels al tegen Dankbaar is begonnen? Daar weet ze niets van. Dat doen haar kinderen. Of het Openbaar Ministerie. Die zitten daar vast achter.

Op 29 juni 2017 schrijft Maaike Terpstra een mailtje naar haar advocaat Yehudi Moszkowicz. Dit is de letterlijke tekst:

‘met verontwaardiging gelezen wat wim dankbaar op zijn webside heeft staan ,en dat op mijn naam ,onvoorstelbaar waar die man toe in staat is ,ik heb geen enkele mail naar hem gestuurd en ook geen contakt gehad ,en dan net doen dat ik dat heb geschreven ,te walgelijk voor woorden ,hier heb ik dan ook geen woorden voor ,mag dit zomaar ?vele mensen die dit lezen denken nu toch dat het mijn woorden zijn ,hoe gek kun je zijn om dit te bedenken uit naam van ander ,maar het raakt mij wel,dit moet stoppen ,het maakt mij kapot’

Laat dat eens op je inwerken. Dat je als moeder steeds maar weer te maken krijgt met oude wonden. Omdat een obsessieve man ergens in Nederland meent de botte strijdbijl dagelijks te moeten hanteren om zijn eigen ego te voeden.

 

 

 

2 thoughts on “Wim Dankbaar versus Maaike

  1. Laat deze ouders met rust. Ze hebben onvoorstelbaar geleden door de dood van hun dochter . Dat is levenslang.

  2. Diep respect voor hoe Klomp wel gewoon zijn werk doet en zakelijk blijft schrijven over die volstrekte idioot. Echt het verschil tussen echte journalistiek en een megalomane man die mensen bewust kapotmaakt

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s