Chris Klomp


chris klomp, foto: Reyer Boxem

Dit is mijn plek. Hier ben ik de baas. Achter deze pagina zitten 731 verhalen over mensen die vreselijke dingen hebben gedaan. En toch gewoon mens zijn. Iedereen faalt op zijn eigen manier. Immers.

Ooit was ik militair bij de Koninklijke Luchtmacht. GRO-SPEC (inmiddels opgeheven). Negen maanden dienstplicht en later bijgetekend (kan ik verder niets over zeggen, anders moet ik jullie allemaal vermoorden). Toen ging ik weer naar school. Daarna vertrok ik voor een jaar naar het buitenland. Ooit woonde ik kort in Nieuw-Zeeland.

Sinds 2000 werkzaam in de journalistiek. Eerst als radioverslaggever voor OOG Radio in Groningen. Daarna als stadsverslaggever bij een nieuwe ochtendkrant: Groninger Dagblad Stad. In 2002 begonnen als freelancer. Eerst rechtbankverslaggever voor Dagblad van het Noorden en RTV Noord. Vanaf 2009 ook voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

In 2010 als correspondent Noord begonnen voor de nieuwsdienst van het Algemeen Dagblad. In 2013 ook even bij AD Sportwereld als voetbalverslaggever. Sinds 2015 bij AD Landelijk Nieuwsdienst in Rotterdam. Soms ben ik op de radio. Ooit bij BNN Today. Ooit bij Giel! Nu regelmatig bij BNR. Schrijft verkoophits op Blendle voor Reporters Online. Laat zich op Twitter betalen voor rechtbankverslagen.

De wereld is een aaneenschakeling van bijzondere verhalen. Voor wie het wil zien. Ik kijk, luister en schrijf.


 

 

98 thoughts on “Chris Klomp

 1. Na al mijn critische inzendingen alhier, toch nog een compliment.
  De kleren van de keizer staan jou goed chris.

 2. Beste heren,

  Jacques Smits is een grote fantast en niet helemaal gezond in zijn hoofd. Bij het Hoge Gerechtshof onder ede dat als hij iemand moet vinden schrikt hij ook niet terug voor een moord.

  Mijn kinderen zijn later weer terug gebracht in 2003 naar de moeder. In zeer goede doen, 1,5 jaar waren ze gelukkig. En hierna hebben zij tot op heden onder psychiatrische behandeling gezeten. 2 x per week. Ook een rapport van het GZZ loog er niet om. Kinderen maken dierlijke geluiden en slaan elkaar. Dat is wanneer mensen maar kunnen zeggen en iemand zomaar demoniseren zonder de andere kant van de medaille te kennen.

  Een vader die vocht voor de gezondheid van zijn kinderen is hard afgestrafd, maar wat veel erger is is dat de kinderen door een hel zijn gegaan.

  Kindermishandeling ja. Door de moeder, medeplichtig de Nederlandse Staat. Kan ik dat bewijzen, JA alles staat zwart op wit. Maar er is niemand in Nederland die nog eens echt de waarheid wil weten.

  Alle informatie wordt achter gehouden door het GZZ die het spelletje mooi meespeelt. Wanneer ik in het verlengde van een uitspraak van Het Gerechtshof een voogdij aanvraag, gaat de officier van justitie van Assen zich er mee bemoeien en intimideert mijn advocaten.

  Jacque smits heeft mij destijds ten onrechte gedemoniseerd en niet de kinderen terug gevonden. Dit is een leugen. Iemand van de Telegraaf heeft de kinderen en mij verlinkt tegen betaling. Iemand met wie ik had afgesproken meer duidelijkheid te verschaffen over de situatie.

  De kinderen waren in die 1,5 jaar bij mij erg gelukkig en gingen in het laatste jaar gewoon naar school waar het ook erg goed met ze ging. Tegen alle rechten in van Het Kind, Verdragen van Den Haag en Luxemberg werden bij de aanhouding niet gerespecteerd. De Officier van Justitie Mr. Wolters destijds heeft valsheid in geschrifte gepleeegd en zelfs het internationaal arrestatie rapport laten verdwijnen.

  Dit is maar een zucht van wat er is gebeurd. Ik heb de kinderen nooit meer gezien. Tot op vorig jaar bij het GZZ vertelden ze me (opgenomen op band) dat ik de kinderen niet mocht zien van de moeder aangezien zij bang was dat de kinderen na mij toetrekken.

  Nogmaals ik heb overal geprobeerd aandacht te krijgen op deze zaak en voornamelijk om de gezondheid van mijn kinderen. Ze zijn onrecht aangedaan net zoals mij onrecht is aangedaan. Maar de daders kunnen gewoon verder gaan.

  Geweldig zo´n rechtsstaat in Nederland. Het lijkt heel wat, maar het is verdorven. Maar dit komt omdat er geen mensen zijn die dit soort problematieken willen aanpakken.

  Ik ben bezig een boek te schrijven. Het zal helaas nog wel even duren maar het boek komt op de markt en hierin zal alles volledig op waarheid zijn gebaseerd met naam en toenaam. Om duidelijk mijn verhaal naar buiten te brengen.

  Door mensen zoals die J. Smits wordt je afgeschilderd op het internet als een crimineel, Maar het enige wat ik heb gedaan is mijn kinderen tegen geestelijk en lichamelijk geweld. Waar de gevolgen overduidelijk en bewijsbaar zijn.

  Ondanks alles wens ik een ieder fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe en tegen mijn kinderen vertel ik dat ik mijn best doe opnieuw de voogdij aan te vragen en hopen dat er helderheid mag komen in dit verhaal.

  Met vriendelijke groeten,

  Herman Ploeger

 3. Herman, ik weet niet of je de handelswijze van Jacques Smits hebt gevolgd op het internet mbt Malika K., maar het lijkt wel erg veel op hetgeen jij vertelde in het videoverslag van de sdnl (onderstaande link na. ca. 8 minuten).
  Misschien dat je uit dit gegeven enige voordelen kunt behalen.
  Neem anders eens contact op met Mr. Zillikens of Mr. Han Jahae, de advocaten van Malika.

  http://www.pj-design.nl/video/herman-ploeger.wmv

  Ik hoop voor je kinderen dat alles goed gaat komen.
  Veel sterkte de komende tijden.

  Herman, jij ook prettige feestdagen en een gelukkig 2009.

 4. Beste Jacques,

  Ik heb twee reacties van je weggehaald. Niet omdat er gekke dingen in stonden, maar omdat ze veel en veel te lang zijn.

  Je bent en blijft welkom om hier (op een normale manier) te reageren, maar het hoeft wat mij betreft geen Grote-Jacques-Smits-Show te worden.

  Reacties graag kort en bondig. Misschien is een eigen weblog een optie. Bij WordPress.com is het in enkele minuten gepiept.

  Ik ken de zaak Ploeger niet. Maar ik zou me kunnen voorstellen dat hij op een gegeven moment gedacht heeft dat ‘het doel alle middelen zou heiligen’….

  Jacques,

  Wat het archief betreft. Om de zaken ietwat te nuanceren, het volgende artikel uit het archief:

  Kinderontvoerder krijgt werkstraf

  Door Jon van Schilt, rechtbankverslaggever

  – leeuwarden/assen Herman Ploeger (36) uit Hoogezand, die tot twee keer toe zijn zoontjes Tim en Pascal ontvoerde, hoeft niet de gevangenis in. In hoger beroep werd hij gisteren door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot 240 uur werkstraf en 17 maanden voorwaardelijke celstraf. Eerder werd Ploeger nog door de rechtbank in Assen veroordeeld tot 3,5 jaar cel, waarvan anderhalf jaar voorwaardelijk. Met deze uitspraak heeft het hof vooral naar de toekomst van Ploeger, zijn ex- vrouw Aneta Szadkowska uit Assen en die van de beide kinderen gekeken. Tijdens de zitting twee weken geleden gaf de moeder aan open te staan voor een omgangsregeling. In het belang van de kinderen is het volgens het hof ‘in hoge mate gewenst’ dat deze weg wordt gevolgd. Een langdurige celstraf zou een fikse streep zetten door het normaliseren van de verhoudingen. Het optreden van Herman Ploeger en zijn ex-vrouw Aneta Szadkowska tijdens de zitting van twee weken geleden is bij het Leeuwarder gerechtshof in goede aarde gevallen. Bij die gelegenheid trad Ploeger als zijn eigen advocaat op en stelde hij vragen aan zijn ex, die als getuige verscheen. En toen bleek dat de voormalige echtelieden, die elkaars bloed wel kunnen drinken, best kunnen communiceren. De voorzitter van het hof opperde zelfs dat ze eens vaker met elkaar moeten gaan praten. In december 2000 dook Ploeger drie maanden onder met zijn beide zoontjes Tim en Pascal. Een half jaar later nam hij voor anderhalf jaar de wijk met zijn kroost. Hij verbleef langdurig in Venezuela, maar werd uiteindelijk in België gearresteerd. Daar woonde hij toen al enige tijd met zijn kinderen. Volgens Ploeger hadden zijn kinderen het zo slecht hij hun moeder, aan wie de jongens waren toegewezen, dat hij geen andere uitweg zag dan hen mee te nemen. Het hof spreekt van ‘ernstige feiten’ die een gevangenisstraf rechtvaardigen. Door het belang van de kinderen zwaar mee te laten wegen, waaronder ook de omgang met hun vader valt, pakt de straf fors lager uit. Ook het feit dat Ploeger al 2,5 jaar geleden werd gearresteerd, heeft geleid tot strafvermindering.

 5. Jacques,

  Je laatste opmerking aan de heer Ploeger heb ik weggehaald. Stijlloos, kinderachtig, onwaardig en nodeloos kwetsend. Ik hecht er waarde aan te stellen dat je met dit soort opmerkingen alleen jezelf naar beneden haalt.

  Waarom moet het allemaal zo grof?

 6. Weer selectief aan het lezen? Ik heb echt medelijden met je Chris, jij spoort dus echt niet.

 7. Jacques,

  Je bent officieel de tweede persoon die ik achter het spam-filter zet. De eerste kon maar niet ophouden met het verspreiden van leugens.

  Jij toont geen respect voor anderen, gaat door waar je zou moeten stoppen, reageert op de persoon zonder zinnige argumenten, wenst anderen slechte dingen toe en bovenal heb je alleen oog voor je eigen waarheid.

  Ik heb je in het verleden meer dan afdoende van wederhoor voorzien, maar op reacties waar zelfs ik geen chocolade meer van kan maken of begrip voor opbrengen, zit ik niet te wachten.

  Ook zit ik niet te wachten op verkapte bedreigingen over de mail. Dat is in mijn ogen altijd een zwaktebod.

  Je reacties worden voortaan slechts geplaatst als er relevante info in zit en als je respect op kan brengen voor anderen.

  Het is niet anders

 8. Niet moeilijk doen Chris, gewoon een ip-ban voor lifetime. Die vent is gestoord.
  zodra je ze één vinger zal geven in de toekomst nemen ze gelijk je hele hand weer. Gewoon kort en bondig, afrotten op deze web-log.

 9. Tsja Fredje,

  Ook Smits heeft natuurlijk het recht om zich te uiten, ook al gaat hij daar doorgaans niet al te fijnzinnig mee om.

  Zijn kritiek op mij is te billijken, maar zijn beledigingen naar anderen vind ik niet acceptabel.

 10. Zou het zo kunnen zijn dat “Krava Maga” toevallig niemand minder is dan Jacques, die nu via een anonieme proxy alsnog reageert?

 11. @Fredje:

  je had gelijk, zij het dat Smits niet eens via een proxy reageert. Ik denk dat ik mijn spamfilter niet goed heb ingesteld.

 12. @fraudconstructions:

  Misschien is het handig om uw emailadres, computernaam en IP-adres te wijzigen. Het is exact dezelfde als die van Jaques Smits.

  Dus Smits, kappen met die onzin. Ik mag toch echt hopen dat een prive-detective weet dat hij via het internet bijna al zijn gegevens meestuurt….

 13. Smits, je bent zóóóóó doorzichtig. En dat dan voor een ex-politieman (als ik me wel heb laten inlichten) en een surrogaat-speurneus.
  Echt een amateur….

 14. Wat jullie ook zeggen, die Smits heeft wel in alles gelijk en ook zijn werkwijze is de enige die effectief is………………..

  En vergeet vooral jezelf geen complimenten en bijstand te geven na het debacle Malika !!!

 15. Welk IP-nummer komt dan in jullie logboek voor, want ik snap niks van jullie redenatie.

 16. Jacques,

  Zowel het IP-nummer als de computernaam komen bij Krava Maga, Fraudconstructions en Smits tot op de letter overeen.

  Ik vraag je vriendelijk hier mee op te houden, anders zie ik mij genoodzaakt om je provider een abuse-mail te sturen.

 17. Wat moet je een volhouder zijn heer Smits, om al die jaren koste wat het kost te willen dat het leven van de heer Ploeger kapot gemaakt wordt.
  Dat je als vader vecht voor het zien en het welzijn van je kinderen, dat is niet meer dan normaal. Dat je jaar in jaar uit kracht put uit het ooit weer in je armen kunnen sluiten van je kinderen, je eigen vlees en bloed, daar kan ik inkomen. Maar wat voor belang heeft heer Smits erbij? Publiciteitsgeil, dat zal het wel zijn!

  Herman, houd moed, houd vol! Als je kinderen “groot” zijn, zullen ze vast en zeker de sterke armen van hun vader om hen heen willen voelen.

  Een fijne tweede Kerstdag en een gezond 2009, waarin ik hoop dat jou veel goeds ten deel zal vallen

 18. Chris, even een vraag.
  Mag men zomaar volledige Proces Verbalen met personalia enz. op het net plaatsen?

 19. @mia:

  volgens mij mag dat alleen als het je eigen stukken zijn. Officiele stukken met herleidbare informatie naar derden, dat is wel in strijd met de privacy.

  Hoezo?

 20. hahaha,chris die kleren van de keizer staan je goed
  Je antwoord bewust met mijn echte naam.
  Terwijl je weet dat ik altijd om een bepaalde reden anoniem reageer.
  En dan zeg jij dat je dat respecteerd
  Ik weet niet waarom je dat doet, zal je wel een reden voor hebben.

  Met gepaste groet, Willeke van maasbommel.

  Ps Nog bedankt voor je mailtje

 21. @nederlandrsronline: dat is gek en hoort niet zo. Ik zal er even naar kijken

 22. @nederlandsronline: ik heb geen idee waarom je geen reactie kunt plaatsen. Ik weet wel dat mijn spamfilter een aantal reacties stopt. Ik kan die door het spamfilter achtergehouden reacties ook niet manueel beoordelen. Er staan maar twee mensen achter het spamfilter.

 23. Ik hoop toch dat ik daar niet bij sta…..lol, zal eens kijken of ik kookies etc, kan legen en nog eens proberen.
  Anders weet ik het ook niet …..
  Wel jammer, ben ik dan de enige?
  Raar toch dat ik hier wel kan posten?

 24. @nederlandsronline: stuur me je tekst even over de e-mail. Dan plaats ik de tekst wel onder het verhaal!

 25. Ik kan me heel goed voorstellen, dat een ouder wiens kind is afgenomen door een hel gaat en, lees maar op:
  [url=http://www.ffxs.nl/nederlandersonline/viewforum.php?f=34&sid=fb445d4df4fb17aa89e951b6e5efa276]Nederlandersonline/Jeugdzorg[/url]

  Dat ligt heel gevoelig en ouders voelen zich machteloos, niet gek dan dat ze het waar maar kan kenbaar willen maken en verhaal doen, dan is er al heel wat aan vooraf gegaan.

  Verder heb je gelijk…..zie ook bericht van@Andre duidelijk een concurrent, die ook hier probeert Collega-site in slecht daglicht te stellen.
  Het zou verboden moeten worden……Haat en nijd alom.

 26. Beste mensen,

  Al een behoorlijk aantal jaren maak ik zowel de moeder als de kinderen in levende lijve mee. Helaas moet ik toegeven dat het op dit moment grandioos met de kinderen en de moeder verloopt. Helaas heeft Herman alles verknalt om zijn eigen ik te promoten. Jammer dat je eerst een meisje uit Polen haalt , er kinderen meemaakt en het vervolgens als oud vuil bij de straat wilt zetten omdat je eigen carriere fout gaat als je de hele wereld besodemieterd. Uiteindelijk is dit wel de moeder van jou eigen kinderen, ga jij zo met mensen om die jij lief hebt gehad? Vele mensen moeten nog geld alswel spullen incasseren van de heer Ploeger. Ja de schuld in iemand anders zijn schoenen drukken lukt misschien vele mensen, maar de waarheid een keertje onder ogen zien en ook nog eens de gevolgen van dit misdadig gedrag kunnen dragen. Herman schaam je. Het gaat goed met zowel de moeder als met jou kinderen. Geef ze een kans en laat ze met rust, want wat jou ogen zien vernielen jou handen.
  Groetjes anoniem of misschien wel een hele bekende!

 27. @ een echte vader:

  Ik laat deze reactie staan, maar heb een andere reactie van je van de site gehaald. Het is niet de bedoeling om hier ongericht met modder te gooien. Een beetje respect zou niet verkeerd zijn.

 28. Beste chris, ik heb nog steeds geen antwoord van je terug.
  Waarom heb je willens en wetens mijn naam op het internet gezet???
  Jij als rechtbankverslaggever moet toch eigelijk beter weten??
  Je schrijft over daders en slachtoffers.
  Wat had je in gedachten om mijn naam op het internet bekend te maken.
  IN AFWACTING OP JE ANTWOORD>
  willeke.

 29. Beste Chris,

  Ik ben daar echt niet blij mee.
  Ik weet niet wat ik er mee ga doen.
  Maar ik laat het er zeker niet bij zitten.
  Even na de rechtswinkel of zo.

 30. Willeke,

  Wat is het probleem? Ik heb in een van de antwoorden slechts je voornaam gebruikt. Je reageert vervolgens zelf met je volledige naam. Bovendien gaat het hier om een reactie van januari, waar je nu ineens boos om bent.

  Maar het staat je uiteraard altijd vrij om je recht te halen of te zoeken.

 31. Nee nee Chris, jij hebt mijn naam op internet verspreid!
  Nou ik wist het allang, maar had het te druk met mijn eigen leven.
  Maar nu het allemaal weer wat rustiger is, zal ik zeker even goen na gaan denken, wat ik met deze situatie aan moet.
  Willeke

 32. @Mia, wat gaat jou dat aan??

  reactie aangepast. In strijd met fatsoensnorm.

 33. chris er waren eerer reacties, waarin jij ijn naam volledig heb genoemd.
  Maar die vind ik tot nu toe nog niet terug.
  Maar ik weet zeker dat ze nog wel terug te vinden zijn.

 34. Willeke,

  Ik drijf nergens de spot mee. Ik vind dat je volstrekt overdreven en bovenal onterecht mij iets voor de voeten werpt. Wat dat betreft is de optie ‘nadenken’ slechts een goed bedoeld advies.

  Verder kan ik je onfatsoenlijke taal tegenover andere reageerders niet waarderen. Dat soort teksten mogen gemeengoed zijn op het internet, maar niet hier.

  Doe wat je moet doen als je meent onheus bejegend te zijn, maar stop met die verongelijkte en verontwaardigde toon. Het is hier geen schoolplein.

 35. Beste Chris, ik heb mia niet uigescholden op deze site.
  Maar daarin tegen ben ik wel voor aandachtshoer uitgemaakt op deze site.
  En dat heb je niet aan gapast!!
  En ik zou je willen vragen.
  Tegen wat of wie ga je en aangifte doen?

 36. Willeke,

  Ik kan niet als een schoolmeester alles in de gaten houden. Dat doe ik de laatste tijd wat vaker omdat hier mensen komen die belast zijn met een meer dan normale drang naar aandacht.

 37. Chris, hier wil ik nog het laatste over zeggen, als je mij als een van die personen ziet, die aandacht zoekt.
  Dan moet ik je zeggen dat je het mis hebt.
  Ik heb in het leven geleerd om voor mijzelf op te komen.
  Voor mij een geluk, dat ik dat kan.
  Anderen kunnen dat dus echt niet!!
  En omdat ik dus af en toe een typfoutje maak, wil nog niet zeggen dat ik niet weet waar ik over praat.
  Wat dat betreft heb ik meer dan genoeg ervaring.

  Willeke.

 38. Nee, Willeke. Je komt in deze niet voor jezelf op. Je zoekt aandacht door iemand zomaar en ongericht iets te verwijten.

  Wat typefouten en ervaring (waarin?) hier mee van doen hebben, is mij een raadsel

 39. Wat de ervaring betreft daar ga ik met jou niet op in!
  En jawel Chris, ik kom wel voor mijzelf op, en heb die reacties van bepaalde medereaguurders zeker niet nodig!!
  Jij vind te vaak als mensen (ik) het niet met je eens ben, dat ze dan uit de onderbuik of wat dan ook reageren.
  Zo zie je maar weer eens dat ik er met jou niet uit kom.
  Wel eens gehoord van een beetje water bij de wijn doen?
  Bij deze heb ik dat geprobeerd, maar je blijft bij je mening, en ik bij de mijne.

  Wat de term aandachtshoer betreft, daar heb ik jou op gewezen, en je antwoord was dat je dat niet netjes vond.
  vervolgens laat je het wel staan!
  Ik reageer op jou, mia bemoeit haar zoals gewoonlijk overal mee!!
  Mijn vraag aan haar is of ze soms bemoeiziek is, verwijder je wel.
  over vriendjespolitiek gesproken.

  Willeke

 40. Willeke,

  Je hebt echt volkomen gelijk. Ik zie het verkeerd. Sorry. Mijn excuses.

 41. Ik zie de weblog helaas nu pas voor het eerst maar ben ontsteld over de reactie van 30 jan. van “Een echte vader”. Wie is hier nu een echte vader? Iemand die met modder gooit? Iemand die denkt alles te weten, maar eigenlijk geen donder van de hele situatie begrijpt? Er zijn heel weinig vaders die zoveel moed hebben en het op kunnen brengen om zo lang door te vechten voor zijn kinderen als Herman. En nee… niet voor zichzelf maar omdat zijn kinderen slecht behandeld worden. Psychisch zijn ze een wrak, nu al!! En dat zou jij moeten zien als je ze zo vaak ziet. En echt niet doordat hij ze heeft meegenomen. Die anderhalf jaar pakt niemand de kinderen meer af. De enige jaren in hun leventje waarin ze wel gelukkig waren. Kijk maar eens goed in hun lieve oogjes. Laat je echte gevoel maar eens naar boven komen als je ze aankijkt. Dan zie dat ze helemaal niet gelukkig zijn. Ja, ze missen hun vader!! Heb je het ze wel eens gevraagd? Vast niet! Er is voor vaders in deze situatie niet één muur om door te breken bij de rechtsinstanties maar het zijn er tientallen En dan heeft Herman ook nog eens de pech dat hij de vader is die ziet dat het slecht gaat met zijn kinderen. Was hij nl. de moeder geweest, dan waren de kinderen wel allang uit huis geplaatst. En dan gaat het ook nog eens om een Poolse vrouw (niet dat ik discriminerend ben, helemaal niet) maar oooh wat wordt het rechtssysteem dan pas bang. Stel je voor…! Herman gaat al zeker zeven jaar door een hel, om slechts 1 reden. Het gaat erg slecht met zijn kinderen!! Welke echte vader accepteert dat? Zijn kinderen lopen niet voor niets al jaren bij een Psychiater. Herman weet dat de moeder van de kinderen gezegd heeft dat zij er alles aan zal doen om hem kapot te maken. Want ze kreeg nl. niet het grote huis en het vele geld van hem dat ze verwacht had toen ze naar Nederland kwam. Nergens deinst zij voor terug. Jij kent haar blijkbaar helemaal nog geen jaren, want dan had je geweten dat niet Herman haar mee heeft genomen naar Nederland maar dat zij zelf begin januari heeft verteld dat ze zwanger was van hem, toen hij haar niet meer wou (omdat hij al een beetje begon in te zien hoe zij in elkaar stak) Maar hoe kon hij een vrouw laten zitten die zwanger was van zijn kind…En dan een rekensommetje voor je. Hoe kan het dat de oudste pas eind december is geboren??? Volgens mij is een vrouw normaal zo’n 9 maanden zwanger, zij 11?…ligt dat bij Poolse vrouwen anders? Dat wist je niet hè…en dat is nog maar het begin. Want als jij zou weten hoe de vork werkelijk in de steel zit, zou jij niet het lef hebben om te zeggen wat je hierboven hebt gezegd. Het enige dat ik kan bedenken is dat jij een van de zovelen bent die ook alleen maar haar mooie grote borsten heeft willen zien en vervolgens alles op haar woord gelooft, wacht maar tot ze boos op je wordt…en dan zal ook jij erachter komen hoe geslepen een Poolse vrouw als zij kan zijn door haar geldlust. Ik ben erg trots op Herman. Hij is een waardige vader!! En tegen jou wil ik zeggen….pas op je centjes, voordat je het weet ben je ze kwijt…Het ga je goed!

 42. @een trotse zus: ik weet in deze niet wat waar is en wat niet. Ik kan dus niet anders dan deze verhalen voor kennisgeving aannemen.

 43. Hallo Linda,
  Ik ben blij dat jij op deze manier reageert. Dan heb ik nu de kans hopelijk nog 1 keer op een normale en niet discrete manier te reageren op jou verhaal.Ja ik ben de huidige echtgenoot van Aneta Szadkowska. Ik heb Aneta zo’n 7 jaar geleden ontmoet als buurman en heb vanaf dat moment alles op de voet gevolgd. Sterker nog ik was er ook bij dat de kinderen terug kwamen uit Namen [Belgie], helaas voor Herman was diegene die hij vertrouwde een oude kennis van mij waarvan ik alles al tot in detail over Herman wist. Luister goed ik ben daarna geheel onpartijdig toch naar de rechtbank in Assen gegaan om het verhaal van een vader als Herman aan te horen. Ik moet zeggen dat het verhaal wat herman het eerste 1/2 uur opstak ook wel redelijk geloofwaardig overkwam. Helaas wilde Herman zijn kans gaan grijpen nadat 1/2 uur betoog. En toen ging het mis, Herman begon te janken over zijn psychisch rapport opgemaakt bij de reclasering na zijn arrestatie in Namen. Sterker nog daar stond ook nog eens in vermeld dat de psychiater die dit rapport heeft gemaakt door Herman werd beiinvloed om het anders in het voordeel van Herman op papier te gaan zetten. Meisje ik ben bij Aneta gekomen en heb haar kinderen als mijn eigen kinderen geaccepteerd. Al die verhalen dat het slecht gaat met deze jongens is regel rechte BULL SHIT. Ja 1 daarvan loopt bij het GGZ enwel de oudste Tim. Helaas deze had dezelfde symptomen als de vader Herman Ploeger, maar ja wat wil je met zoiets mee te maken op zo’n jonge leeftijd. Ik gun deze twee mannen het beste in hun leven …. enwel rust, vrede, harmonie en een heel goede toekomst met daarin een vader en een moeder die hun kinderen het beste gunnen in hun leven en altijd voor hun klaar staan. Sterker nog Herman en Linda, ik zie na al het commentaar dat jullie dit samen hebben getypt. Jammer, maar ik ga jou en / of jullie kinderen of neefjes wel op voeden op een manier zoals wij dat graag met zijn allen willen zien in dit oh zo mooie Nederland. Ja jullie hebben met al die leugens en grote onzin verhalen de toekomst samen met jullie kinderen verknalt. Ook heel mooi vonden de jongens het super in elkaar gemonteerde filmpje wat Herman verspreid over het internet. Ik ben dan wel een vent die dit soort dingen niet onder stoelen of banken steekt. Ik ben recht doorzee en vertel de jongens absoluut over hun biologische vader. Dat recht hebben ze volgens mij om te weten wie dat is. Ja, jammer is wel dat de moeder waar ik mee samen leef, niet van de Poolse mafia is en al helemaal niet overleden is aan kanker. Ik moet zeggen dat ik het wel erg jammer vind dat in het hoger gerechtshof in Leeuwaren mijn huidige vrouw Aneta niet haar eigen mening heeft gezegd maar dat wat in de Nederlandse fatsoensnormen zo behoort Herman was toch zijn eigen advokaat?. Ja ook het beklag dat Herman geen advokaat kan krijgen omdat hij er al meer als dertien heeft versleten. Was jullie moeder niet de grote sponsor acher dit verhaal, en kregen er mensen [broer] ontslag door medeplichtig te zijn? Moest Herman dan maar voor zijn eigen advokaat moet gaan spelen, mensen laat me niet lachen. Moet ik kort daarna horen op mijn werk dat Herman een nieuwe vriendin heeft getroffen? Ja ook net gescheiden met twee kinderen. En nu, hetzelfde verhaal alle luxaflexen dicht , geen kontakt met de buitenwereld en als topper………. Herman wilde haar geld even incasseren om zijn nieuwe optrekje te gaan betalen in Assen. Leuk he, als je dan ook nog eens hoort dat het na enkele maanden mis gaat en meneer weer als een klein kind boven aan de trap staat met een touw om zijn nek om te vertellen dat als mevrouw vertekt hij zich gaat verhangen. Jammer Herman deze vrouw ging uiteindelijk wel, gelukkig maar. Ben jij wel zo’n goede vader Herman , of ben jij wel zo’n goede tante Linda? Hebben de jongens ooit weleens een keertje een kaartje gehad met hun verjaardag of met kerst of oud en nieuw? Hebben jullie het wel eens gehad hoe het werkelijk met de twee jongens ging? Of was het alleen maar rottigheid over de zo slechte moeder. Helaas heb ik in de afgelopen jaren wel eens wat berichten gehad van de Deutsche Sparkasse. Dit is niet in het voordeel van………., maar dit niets terzake dit grote probleem. Wel wil ik jullie zeggen dat ik vanaf 2008 de jongens op de hoogte houdt van alles wat door Herman waar dan ook wordt gepubliciteerd. De verhalen omtrent hun leven en hun vader zullen ze toch wel ter ore komen. Als vader begrijp ik als geen ander dat je je kinderen kan missen. Maar in dit geval begrijp ik het helaas niet, want er is er maar eentje die zijn gelijk wil krijgen. En dat is dhr. Herman Ploeger over de rug van zijn kinderen en zijn ex vrouw Aneta. Als laatste wil ik 1 ding zeggen…. als jullie dit verhaal niet laten rusten tot het tijdstip dat de jongens zelf opzoek gaan naar de biologische vader, dan heb je aan mij een hele kwade. Ik ga voor de jongens de het vuur en zal ze altijd op de hoogte houden van het gebeuren omtrent hun vader. Herman kan op dit moment beter wachten op de tijd dat deze jongens hem op gaan zoeken. Wat deze twee mannen verdienen is rust! Herman en Linda ik zit niet op dezelfde toneelschool als jullie. Brei er voorlopig maar een eind aan want wij zijn het met zijn vieren allemaal mooi zat.

  Met vriendelijke groet,
  Een echte vader….Frans

 44. Linda,

  Ik kijk ieder dag weer in de ogen van deze twee hele leuke jongens. Ik denk dan niet aan die twee volgens jou grote borsten, maar aan een moeder met heel veel liefde voor haar twee kinderen en twee mannen die mij met trots hun vader noemen. Ik zwijg er dan ook geen moment over dat er nog iemand betaat als een echte biologische vader Herman Ploeger. Wel vind ik het ontzettend jammer dat deze twee mannen op dit moment na alle verhalen door Herman gepubliceerd nog niets van Herman willen weten. Wel kan ik zeggen dat ik niets in de weg laat staan om hun een gelukkig leven te bieden. Nogmaals haal de moeder niet langer door het slijk, want ook hiermee vernoemen jullie mij in dit verhaal. Hebben jullie wel eens gehoord over laster? Ik doe hier persoonlijk niets mee richting de advokatuur. Wel heb ik hierin een eigen belang en die zal ik sterk nakomen. Ik kan dan erg persoonlijk gaan worden , maar dat doe ik niet over een forum als deze. Bedreigen zal ik jullie niet maar een waarschuwing geef ik jullie wel via dit forum. Houdt op via deze wegen jullie gelijk te krijgen. Laat alles rusten of er komt een andere Frans persoonlijk bij jullie langs.

  Met vriendelijke groet,
  Frans

 45. @Frans:

  je mag best reageren, maar bedreigingen zoals in je laatste mail sta ik niet toe op deze site.

 46. Frans: Er zijn wel degelijk kaarten verstuurd in het verleden, maar ik hoef mij niet te verdedigen en dat ga ik ook helemaal niet doen. Dit is ook het laatste dat ik hierover ga zeggen. Het recht zal uiteindelijk toch wel zegevieren, hoe lang het ook duurt. Ik laat mij niet bedreigen (zegt al genoeg over jou trouwens en over de situatie waarin Tim en Pascal zich bevinden) Waarom geef je Tim zelf de kans niet om eens met zijn vader te praten? Als jij zo eerlijk bent moet dat toch ook geen probleem zijn. Laat Tim dan eens bellen! Maar stel je voor dat Tim wel graag zijn vader wil zien…dan gaat het verhaal dat jullie aan Tim hebben verteld niet meer op. Dus dat zal je nooit doen!

 47. Linda: Helaas voor jullie hebben wij het er al uitgebreid met de kinderen overgehad. Op een eerlijke en oprechte manier heb ik gesproken over de biologische vader Herman Ploeger. Tevens heb ik de jongens alles laten lezen en natuurlijk zien, zoals het filmpje op internet en natuurlijk alle door Herman geschreven verhalen. Wat de jongens na het zien van het filmpje en het lezen van de door Herman geschreven verhalen zeiden valt echt niet positief voor Herman uit. Ja er zal misschien wel een tijd komen dat deze mannen hun vader op zullen gaan zoeken, maar voorlopig willen ze met deze man niets te maken hebben en vinden zij het verschrikkelijk dat er zo over hun leven gepraat wordt. Zeker als jullie gaan zeggen dat de heren vreselijk mishandeld worden en er geestelijk slecht aan toe zijn. Nou erg jammer dat ze de verhalen van hun vader wel degelijk snappen en daar deze conclusie uit getrokken hebben. Ik zou zeggen, concentreer je maar op een nieuwe leven en een hechte band met familie en laat verder geen buitenstaanders toe. Dit dan niet voor jullie zelf, maar ter bescherming van de rest van de maatschappij.

 48. @allen: en hiermee komt een einde aan deze ‘discussie’.

  Ik wil en kan geen partij trekken in deze, maar volgens mij is helemaal niemand gebaat bij het op deze manier gooien met modder.

  Waarschijnlijk ligt de waarheid ergens in het midden. Misschien verdient het aanbeveling voor beide partijen om eens te kijken naar dat midden, en niet halsstarrig naar links of rechts te blijven kijken.

 49. Ik dacht wip even aan, loopt lekker zo hier?
  Topic is zo wel lekker afgestompt, kreeg men de schrik te pakken?
  Grapje, kom later nog wel eens terug.

 50. @eenzaam mamma: wellicht is het handiger om een eigen blog te beginnen. Ik kan niet zoveel met zulke lappen tekst.

 51. Hint nr.2

  Chris, dag en datum in je agendablokje komen niet overeen vwb het jaar 2009.

 52. 2 SKH : eindelijk ! Ik had die link toch wel eens eerder geplaatst ? Kijk ff naar je e-mail trouwens (als je het nog niet had gedaan)

 53. N.a.v. de laatste twee berichten op dit blog, heb ik even je persoonlijke site opgezocht. Ik moet zeggen dat ik bewondering heb voor je geduld en tolerantie. Wel schrik ik van het verharde klimaar wat in Nederland blijkbaar heerst. Ik had niet gedacht dat het ooit nog eens uit mijn mond zou komen, maar ik ben blij dat ik niet in Nederland woon op het moment. Ik ben blij dat er tenminste IEMAND is die een goede poging doet om de kluwen onderbuikgevoelens, halve leugens en feiten een beetje te ontwarren. Bedankt Chris!

 54. Pingback: Pedoflyers |

 55. Pingback: Lokaal 15 |

 56. Pingback: Een zondebok in Zierikzee |

 57. als ik dit allemaal zo lees kan ik niet anders stellen dat het best wel moeilijk moet zijn voor alle personen die hiermee te maken hebben. Ongewild worden de kids de dupe hier. Dat Herman vecht voor zijn kinderen is niets meer dan logisch. Dat het rechtssysteem ons in de steek laat is helaas ook vaak genoeg al aangetoond. Er worden meer mensen kapot gemaakt dan je denkt door belanghebbenden die invloed uit kunnen oefenen op het rechtssysteem.

  Kan me de frustratie bij Herman goed voorstellen en wens hem heel veel sterkte en kracht toe en hoop dat de kids belanden bij diegene waar ze het beste bij horen. Hoop ook dat de huidige verzorgers heldere en niet vertekende info verstrekken aan de kinderen.
  Ongemerkt zullen ze zeker wel invloed uitoefenen op de kinderen. Dat gaat nu eenmaal zo.

  Mensen die dit lezen….je wilt niet weten hoe de wereld echt in elkaar steekt, je wilt niet weten wat voor ons verborgen word gehouden.

  Ben

 58. Die Jacques Smits is niet alleen een blaaskaak. Het is een grote luchtballon en komt zijn afspraken niet na.
  Ga niet met deze man in zee.Veel lawaai en geen resultaat.

 59. Hallo Chris,

  ik werk op de redactie van Cafe de liefde en zou graag contact met je willen opnemen.

  Excuses dat het nu via een reactie gaat maar ik zie nergens een e-mail adres.

  Zou je mij misschien willen bellen op mijn redactienummer: 035-6712304 of jouw gegevens willen mailen naar s.franken@vpro.nl?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Sophie Franken

 60. Sophie,

  Chris z’n mailadres staat zowel onder lezingen en mail, te zien in de rechterkolom.

  Momenteel heeft hij vakantie. Ik weet niet of hij nu z’n blog of mail leest.

 61. Pingback: Rechtbankverslaggever Chris Klomp : ‘Rechtspraak of maatschappij: wie is rechtvaardiger?’ |

 62. Pingback: Chris Klomp : Een geseksualiseerd gezin |

 63. Chris je mag dan op vakantie zijn, maar wat is er aan de hand met deze beerput….
  durf je onderzoek te doen? Of blijf je veilig oppervlakkig wegkijken?

  Hoe corrupt zijn de lieden die ons ”rechtssysteem” leiden?

  Is Demmink een pedofiel en wordt hij door een groep jaknikkers en wegkijkers omgeven. Jaknikkers en wegkijkers die geen beerput willen openen en allen zelf bang zijn voor dr hachie?

  Heb je overigens een leuke vakantie?

 64. Ik kon niet slapen en geen eens rond surfen. Dacht even hier lezen.
  Zou alleen zo graag willen dat de mensen eens volwassen werden. Het lijkt er op dat de mensheid verbaal heel hard achteruit gaat.
  Mensen lijken niet te begrijpen dat iedereen een eigen gedachte, een eigen gevoel, een eigen mening en eigen ervaringen hebben. Gewoon een eigen ik, dat is ieder persoon.
  Iedereen mag een mening hebben. Ik vind het zo vervelend om te lezen hoe mensen elkaar aanvallend aanspreken, met hun vinger naar de ander wijst “jij jij doet dit en jij doet dat”!
  Zijn we kleuters? Hebben we dan niet geleerd dat je een ander in zijn waarde moet laten? Hebben we niet geleerd dat er 2 kanten in een verhaal zitten? Hebben we niet geleerd dat als je iemand aanvallend aanspreekt een negatieve reactie daarop krijg? Hebben we niet geleerd dat je … ach laat ook maar!
  Deze wereld is verknipt, omdat vele mensen in dit tijdperk verbaal en emotioneel onderontwikkeld zijn, mensen die niet zichzelf kritisch kunnen bekijken en kunnen benoemen geven vaak de schuld aan anderen en heeft het zelden aan zichzelf gelegen.

  chris ik vraag me af of het misschien in een vakkenpakket gestopt kan worden? sociale vaardigheidstraining en een emotieregulatietrainig.
  (heb even gegoogled)

  En verder hoop ik dat het met de kinderen goed gaat en ze na al deze toestanden maar een hoop geluk hebben mogen vinden.

  Rieëeltje

 65. Met veel instemming lees ik altijd uw columns op Joop.nl. Mijn complimenten voor de goede en helaas door de huidige tijdsgeest af en toe gedurfde verhalen en stellingnames.

  Hartelijke groet,

  Jelle Klaas
  Advocaat te Haarlem

 66. Ik lees hier een artikel met Petra kramer onder de kop -journalistiek misdrijf- https://rechtbankverslaggever.wordpress.com/2012/05/25/journalistiek-misdrijf/
  Hier wordt Petra Kramer betwist als journalist buiten haar boekje te gaan. Ik kan bevestigen dat het zeker zo is. Ze is een duivel die zonder enige kennis van zaken artikels publiceert waar zelfs de telegraaf zich voor zou schamen. Zo heeft ze onlangs op een site van Drachten één van de beste escortbureau’s geprobeerd ten gronde te helpen, door simpelweg te stellen dat dames gedwongen worden te werken en hier het minimuloon voor ontvangen. Als bewijs heeft ze op een andere site een loonstrookje van een exwerkneemster geplaatst. Echter op dat loonstrookje staat standaard het wettelijke minimumloon vermeld en heeft niets te maken met het loon welke de dames verdienen. Om haar leugens te camoufleren heeft ze verder alle bedragen op de loonstrook weggewerkt. Dit is een bekend voorbeeld van de werkwijzen van Petra Kramer uit Drachten. Haar leugens staan op http://www.drachtendichtbij.nl . Nadat er op het forum van het escortbureau een antwoord verscheen bleek ook de integeriteit van de hoofdredacteur van die site uiterst twijfelachtig. Deze belde het escortbureau op maar niet om te verifieren of de uitaltingen van Petra Kramer kloppen (dat zou vrije nieuwsgaring zijn) maar om te melden dat het antwoord van het escortbureau niet zou kloppen. Lees alles op het forum van http://www.nachtparel.nl in de rubriek diversen.

 67. wou even laten weten dat je het goed verwoord hebt gisteren op twitter in #z14

 68. Gatverdamme, al die reacties van Herman, Frans & Linda tezamen. Jullie moeten je allen schamen! Ik ben zelf een kind van een modder-scheiding en ik kan jullie vertellen dat jullie allemaal fout zitten. De grootste schade richten jullie aan. Al stond ik helemaal versteld van meneer Frans. Je gaat KINDEREN even alle filmpjes en verhalen laten zien wat de biologische vader heeft gezegd in een zeer moeilijke periode en vervolgens roepen dat je ze als je eigen beschouwd? Ja dat zal best na al die haatzaaierij. Ik praat niemand hier goed maar jij bent niet de biologische vader en zal dus nooit weten hoe jij zou reageren in eenzelfde situatie.
  Ik hoop voor de kids dat ze op volwassen leeftijd jullie allemaal laten stikken zodat jullie zelf eens goed na kunnen denken hoe jullie je gedragen. Want geen van jullie heeft ”recht” op het leven van een kind, het kind heeft recht op een stabiele omgeving!
  Groeten van een 20 jarige die meer dan driekwart van haar leven in een dergelijke thuis-situatie heeft geleefd.

 69. Pingback: De verweesde journalistiek | ThePostOnline

 70. Pingback: De verweesde journalistiek - Artikel7

 71. Pingback: Max Micha » De verweesde journalistiek

 72. Hi, Neat post. There’s an issue along with your website in internet explorer, would check this? IE nonetheless is the marketplace chief and a huge section of people will pass over your wonderful writing because of this problem.

 73. Hee C.Klomp….kunt u mij vertellen en menig weldenkende Nederlanders wat die blogs van de wereld verbeteraar N.Kiel waar u zich ook aan optrekt met journalistiek te maken hebben.Ik weet niet welke journalistieke opleiding u en de rest van de Kiel brigade genoten hebben maar euhh”fictie en je mening geven “is dat journalistiek? Wat ook zeer opmerkelijk is dat u stelt dat bepaalde comments moeten voldoen aan eisen van een fictie journalist…is dat omdat u uw hachie net als dat van Kiel niet voor aap wilt zetten , of horen jullie graag jezelf praten en kunnen jullie met jullie pseudo wijsneusen attitude het niet hebben dat er mensen zijn die ondervinden wat voor lachwekkende fantasten jullie zijn?

 74. Hallo Chris, Al jaren erger ik me aan het feit dat als ik mijn naam goole, ik bij dit artikel uitkom, ik heb je jaren gelden ook al gevraagd om hier wat aan te doen, maar tot nu toe zonder resultaat.

  Groet, Willeke.

  Ps, je had me achter spam geplaatst.

 75. beste cris er zijn mensen die het voor elkaar krijgen om hele families kapot te maken, dat is bij ons uiteindelijk niet gelukt, maar we blijven vechten(tegen veda bektas) de slechte mens die we ooit ontmoet hebben.

 76. Maar goed..
  Ik las bij het AD over de Mccann opkomende arrestatie in Portugal.
  En daarna stilte..
  Hoe zou jij de interview/verslaggeving doen als jij het geheel vrij van gevolgen zou kunnen optekenen?
  Ik bedoel..
  In 2013 is er weer een tour geweest..
  Leverde in NL en DL bijna 1000 tips op..

 77. Nee jij loopt te koop met een schijnheiligheid meneer de rechtbankjournalist, je weet wel beter. Van jou soort ken ik er nog wel een paar.

Reageren mag

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s