Contact


Vragen, tips of gewoon je verhaal willen vertellen? Dat kan en het is allemaal vertrouwelijk. Neem contact op via c.klomp@outlook.com

Of via mijn Twitter-account: @chrisklomp

One thought on “Contact

 1. Hallo Chris,
  Ik heb met belangstelling je stuk gelezen over Edsel Martha. Ik vraag me echter af of je ook met de hulpverlening contact hebt gehad over Edsel om er achter te komen wat er precies speelt omtrent deze persoon.

  Het Bing (bemoeizorg Groningen) is de aangewezen instantie om inlichtingen over hem te vergaren. Wat ik weet van Edsel is dat hij zonder medicatie behoorlijk gevaarlijk, lees gewelddadig, kan zijn. Hij heeft nog niet zo lang geleden zijn moeder op Cura├žao in elkaar geslagen (toen hij daar dankzij de hulpverlening op vakantie was) omdat hij daar geen antipsychotica wilde slikken en zijn zin niet kreeg. Edsel weigert de laatste tijd on Groningen ook weer medicatie en is daardoor niet te handhaven in de reguliere opvang ivm met zijn agressieve gedrag naar andere bewoners en personeel.

  Tevens zorgt zijn gedrag op straat ook voor de nodige spanningen, er zijn genoeg winkeliers die hier over mee kunnen praten.

  Zijn advocaat heeft waarschijnlijk het verhaal van Edsel aan gehoord en heeft, zoals vaker gebeurd als het gaat om deze personen, geen inlichtingen ingewonnen bij zorg instellingen die al jaren bezig zijn om voor Edsel een goede opvang te regelen. Dit loopt niet vast door deze instellingen maar door het niet willen of lees kunnen, meewerken van Edsel.

  Gedwongen opname of medicatie toedienen kan niet in Nederland alleen als er sprake is van bv een RM en deze wordt eerder niet dan wel aan iemand op gelegd. Er lopen verschillende mensen in Groningen op straat die een gevaar zijn voor zichzelf of hun omgeving en waarvoor een RM verzoek is ingediend maar niet wordt gehonoreerd door de rechtelijke macht omdat ze bv nog geen gewelddadig gedrag hebben laten zien.

  Het is in Nederland nog steeds zo dat men vaak wacht tot het kalf is verdronken. Edsel is zeker een zwaar zieke man maar dit wil nog niet zeggen dat hij zielig is en hij niet weet wat hij doet of de consequenties zijn van zijn gedrag. Het gaat kouder worden en je zult zien dat hij dan weer kiest voor het wel toegediend krijgen van een depot = antipsychotica waardoor hij van harte welkom is bij de opvang.

  Ik stel voor dat zijn advocaat maar eens langskomt bij de opvang in Groningen en kijkt hoe het er daar aan toe gaat en ziet wat er allemaal voor de dakloze medeburger is geregeld. Wij hebben hier in de stad een van de best geregelde opvang in Nederland en NIEMAND!!! hoeft hier op straat te bivakkeren. Als hulpverlener of mede dakloze hoeven we echter niet te accepteren dat we bespuugt, bedreigd of in elkaar geslagen worden omdat mensen doordraaien doordat ze drugs gebruiken en weigeren medicatie te slikken.
  Mvg
  Alfred.

Reacties zijn gesloten.